Sancti Adelberti Brouwerij Egmond

Sancti Adalberti abdijbieren worden, in licentie met de abdij van Egmond, ambachtelijk gebrouwen met 100% biologische granen. De toegevoegde lindebloesem geeft een heerlijke geur en samen met het water uit de heilige bron van Adelbert maakt het van Sancti Adalberti een bijzonder bier, geworteld in het verleden van de abdij van Egmond. De rijke geschiedenis van de abdij van Egmond en het historisch gegeven dat er ooit bier werd gebrouwen was de aanleiding om een Egmonds abdijbier op de markt te brengen. Maar ook de markt zelf lijkt er rijp voor. Er vindt een verschuiving plaats van pils naar speciaalbier en er is een groeiende belangstelling voor lokale producten, zowel bij de detailhandel, de horeca als bij de consument.

Daarbij is duurzaamheid niet langer een loze kreet maar worden overheid, bedrijfsleven en consumenten zich er steeds meer van bewust dat er een transitie moet komen naar een andere manier van produceren en consumeren.
In Abdijbrouwerij Egmond komen al deze componenten samen. Het bier wordt gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond, is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en samengesteld uit biologisch geteelde granen die in de omgeving worden geteeld. De brouwerij voorziet in eigen energie, kent emissie noch afval en werkt o.a. met mensen uit de zorg en leerplekken. Als dat het laatste wonder van Adelbert niet is!

Rondleidingen en proeverijen:

Het Proeflokaal van Brouwerij Egmond geopend voor rondleidingen, proeverijen en arrangementen.

Brouwerij Egmond B.V.
Tel. 06 55 37 07 87
info@sanctiadalberti.nl
www.sanctiadelberti.nl