Bent u een wandel-  of fietsfanaat? Dan kunt u in het duingebied uw hart ophalen. Kilometerslange vrij liggende, autovrije wandel- en fietspaden lopen dwars door het Noord-Hollands Duinreservaat. Egmond is de ultieme uitvalsbasis richting Castricum, IJmuiden  en Haarlem of in noordelijke richting naar Bergen, Schoorl, Groet en Camperduin. Hier bent u een met de natuur. De wind in de haren, lekker kilometers maken. Of maak eens een trip door de polder naar Heiloo of Alkmaar. Wedden dat u fris en fruitig weer huiswaarts keert?

ATB-pad
Wie van het ruige fietsen houdt, volgt het 15 kilometer lange mountainbike-parcours  in de Schoorlse Duinen. Speciaal aangelegd voor de echte diehards! Bij bezoekerscentrum De Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1.

Wandelnetwerken
Misschien zijn ze u al opgevallen: de paaltjes van Wandelnetwerk Noord-Holland met hun gekleurde pijlen. In totaal telt de regio Egmond, Bergen, Alkmaar en Heiloo meer dan 22 wandelnetwerken, bestaande uit een veelvoud aan wandelroutes. Goed voor een enorm aantal kilometers. In Egmond aan den Hoef starten wandelingen bij de Woudweg, het Slot op den Hoef, in Egmond-Binnen bij De Bleek, de St. Adelbertusput en de Abdijlaan. De lengtes variëren van twee tot 12 kilometer.

Fietsverhuur
Op zoek naar een fietsverhuurder? Zoek niet verder:

BikeMike
Zeeweg 52 (gevestigd in Hotel Zuiderduin)
1931 VL Egmond aan Zee
Tel: 072 – 750 20 30
www.bikemike.nl

6710672