Het is nog licht als je start vanuit het centrum van Egmond aan Zee en verlaat deze plaats via de Bloedweg door het duingebied van het PWN. Al gauw valt echter de schemer in en wandel je via duin en bos naar Egmond-Binnen (26 km) of Egmond ad Hoef (19 km).

Of loop je de afstand van 14 km door Rinnegom, Egmond ad Hoef en terug naar Egmond aan Zee.  En dan is het inmiddels pikdonker en geniet je van de fraai verlichte Abdij en de wervelende acts bij de in licht gezette Slotruïne. Maar dat is het niet alleen!

Onderweg word je continue verrast door bijzondere licht- en geluideffecten. Het ene schouwspel is nog indrukwekkender dan het andere, gecreëerd door de Egmonder bevolking en onder andere kunstenaars van Young Art uit Beverwijk. Je komt ogen en oren te kort en vraagt je steeds weer af, als je in de verte licht aan de horizon ziet verschijnen, wat je nu weer te wachten staat?

En tegelijkertijd zijn deze lichtbakens jouw wegwijzers in de duisternis. Het warme onthaal door de bevolking in De Egmonden en Bergen aan Zee, de slotkilometers langs het strand terug naar Egmond  en het samen finishen voorbij de vuurtoren op het gezellige Pompplein in het centrum van Egmond aan Zee zal menige wandelaar een ultieme beleving opleveren bij deze wandeltocht van Le Champion.

Wandel jij met ons mee op zaterdag 30 november? Schrijf je dan nu snel in via www.fjoertoeregmond.nl !